BEZBEDNOST I ZAŠTITA NA RADU

BEZBEDNOST I ZAŠTITA NA RADU
PRIMENITE PRAKTIČNI PRISTUP BEZBEDNOSTI ZA SMANJENJE RIZIKA, SMANJITE PREMIJE I ISPUNITE ZAHTEVE ZAKONSKIH REGULATIVA

Pitanja bezbednosti i sigurnosti su važna za svaku organizaciju, bez obzira na to da li je u pitanju sprečavanje kriminala, osiguravanje da li je informacija bezbedna ili zaštita pojedinaca na njihovom radnom mestu. Usvajanjem praktičnog pristupa bezbednosti može se smanjiti rizik u poslovanju, ispoštovati zakonski propisi, smanjiti premije osiguranja i pritom uštedeti vreme i voditi adekvatnu brigu o ljudskim resursima u kompaniji. Kompanija Mobes Group pruža niz proizvoda i usluga koje mogu pomoći kompanijama da adekvatno upravljaju bezbednošću u sledećim oblastima: bezbednost ljudi i zaposlenih, bezbednost ličnih podataka, fizičko obezbeđenje, elektronska bezbednost i bezbednost vozila. Najčešće zastupljeni standardi u ovim oblastima su:


ISO/IEC 27001:2013 Sistem upravljanja bezbednosti informacija

Bezbednost informacija je ključna komponenta upravljanja kompanijama u oblastima IT i telekomunikacija. ISO/IEC 27001 obezbeđuje pristup baziran na proceni rizika koji će pomoći tim kompanijama da isplaniraju i sprovedu sistem bezbednosti informacija koji će dostaviti odgovarajući i pristupačni nivo organizacione bezbednosti, smanjiti troškove i ispuniti njihove specifične organizacione i poslovne potrebe. Pročitajte više o ISO/IEC 27001 ovde.


ISO 20000-1:2011 Sistem menadžmenta za upravljanje IT usluga

ISO/IEC 20000 predstavlja industrijsku jednoglasnost u kvalitetu standarda za procese upravljanja IT usluga. Kako bi kompanija obezbedila stabilan sistem neophodno je da obezbedi stabilne osnove, a kroz implementaciju ISO/IEC 20000 se stvaraju kvalitetni infrastrukturni servisi i kreira se IT sistem koji će obezbeđivati potreban nivo usluga koji se od njega zahteva. Pročitajte više o ISO 20000-1 ovde.


OHSAS 18001:2007 Sistem menadžmenta zaštite zdravlja i bezbednosti na radu

OHSAS 18001:2007 je niz zahteva za sistematsko praćenje i otklanjanje svih mogućih opasnosti na radnom mestu. Implementacijom OHSAS 18001 kompanija obezbeđuje maksimalne povratne informacije od svojih zaposlenih i klijenata i obezbeđuje efikasno upravljanje rizicima koji imaju uticaj na bezbednosti, ali i na zdravlje zaposlenih. Pročitajte više o standardu OHSAS 18001 ovde.

Popunite online formular i pošaljite nam zahtev za ponudu