GRASP

GRASP

GRASP


Kao dobrovoljni dodatak standarda Global GAP, GRASP je uspostavljen kao metod procene rizika u socijalnoj praksi u poljoprivredi. Iako nije obavezan deo Global GAP-a, danas se sve veći broj dobavljača i trgovaca na malo odlučuju da uvođenje ovog dodatka postave kao obavezu pred poljoprivrednike od kojih otkupljuju proizvode.

GRASP predstavlja nadogradnju standarda Global GAP i tiče se socijalnih praksi i postupanja sa radnicima na poljoprivrednom gazdinstvu. Sačinjen je od 11 standardizovanih zahteva koji se bave uslovima rada, zdravlja, bezbednosti i dobrobiti radnika.

Kao takav, on pomaže poljoprivrednicima da prošire socijalne standarde svog Global GAP sertifikata i pokriva mnoge aspekte u ovoj oblasti, kao što su ugovori o zasnivanju radnog odnosa, zapošljavanje maloletnih lica i mladih radnika, radno vreme i odmori, redovna isplata zarada shodno nacionalnim propisima, pristup međunarodnom pravu i zakonodavstvu, postojanje predstavnika zaposlenih, žalbe radnika, itd.

Sva poljoprivredna gazdinstva koja su uvela GRASP u svoje poslovanje prepoznata su od strane dobavljača i trgovinskih lanaca kao siguran i pouzdan partner, što dugoročno stvara mogućnost za uspešnu saradnju i stabilne prihode.UVOĐENJE

Bez obzira na to da li ulažete u GRASP da biste unapredili svoje poslovanje ili kao odgovor na zahtev kupaca, uvođenje ovog standarda zahteva dobru pripremu.

Prilikom uvođenja GRASP-a, mi Vam stojimo na raspolaganju za upoznavanje sa zahtevima standarda sa ciljem njegove uspešnije primene.


KORISTI

GRASP donosi brojne pogodnosti i benefecije gazdinstvima koje ga uvedu i primenjuju u svom poslovanju.

Neke od najosnovnijih i najkonkretnijih koristi koje donosi implementacija ovog sistema su:

- Povećano zadovoljstvo radnika i njihova veća motivisanost

- Bolji imidž kod dobavljača i predstavnika trgovinskih lanaca

- Usklađenost sa svim zakonskim propisima po pitanju prava radnika

- Pristup novim tržištimaODRŽAVANJE

Pored toga što Vam obezbeđuje sertifikaciju koja Vam otvara mnoga vrata na tržištu, uvođenje GRASP-a istovremeno poboljšava Vašu proizvodnju i čini je konkurentnijom i boljom. Kada su u pitanju naši klijenti, ništa se ne prepušta slučaju, te se održavanje GRASP-a na Vašem imanju sprovodi zahvaljujući redovnim posetama od strane naših stručnih konsultanata.

Uvedite GRASP na Vašu farmu ili poljoprivrednu proizvodnju tako što ćete nam poslati Zahtev za ponudu.

Popunite online formular i pošaljite nam zahtev za ponudu