Vesti
  Ok Compost sertifikacija - Novo u ponudi

  Novo u ponudi – “Ok Compost” sertifikacija

  Kompanija Mobes Group jedna je od prvih u regionu koja je u svoju ponudu uvrstila novu uslugu za svoje klijente – “OK Compost” sertifikaciju, kao savršeni odgovor na sve češće i šire potrebe tržišta i kupaca za upotrebom proizvoda napravljenih od biorazgradivih i obnovljivih vrsta materijala i sirovina.

  Kao aktivni pokretači održivog razvoja, mnoge kompanije proaktivno traže alternative za sirovine na bazi fosila. Nekoliko proizvođača proizvodi sintetičke materijale koristeći kao svoju osnovu skrob, celulozu, mlečnu kiselinu, “bakterijsku mast” itd. Radeći tako, ove kompanije na inovativan način doprinose rešavanju ekonomskih i ekoloških problema fosilnih goriva i gasova staklene bašte.

  Kao rezultat povećane ekološke svesti među potrošačima, postoji rastuće tržište za proizvode na bazi obnovljivih sirovina. Ta ekološki osvešćena motivacija kupaca upravo je razlog zašto postoji potreba za nezavisnom, kvalitetnom garancijom obnovljivosti sirovina, a sertifikat “OK Compost” toj potrebi savršeno odgovara.

  Zahvaljujući relativno maloj količini otpada, temperatura u baštenskom mešanju i stvaranju materijala je očito niža i manje konstantna nego u industrijskom okruženju kompos, te je zbog toga pravljenje sirovina u baštenskim uslovima dosta teži i sporiji proces.

  Inovativan odgovor organizacije “TUV AUSTRIA” na ovaj izazov bio je da razvije “OK Compost” sertifikaciju, kako bi se garantovala potpuna biorazgradljivost u svetlu specifičnih zahteva, čak i u mešavini u baštenskim uslovima.

  1. Ambalaža ili proizvodi koji sadrže “OK Compost” oznaku predstavljaju proizvode za koje se garantuje da su biorazgradivi u industrijskom postrojenju za mešanje. Ovo se odnosi na sve komponente, boje i aditive.

  Prednosti

  Dobijanje “OK Compost” sertifikacije od strane nezavisnog kontrolnog tela, svakoj firmi ili organizaciji donosi mnogo povoljnosti i prednosti, a neke od tih beneficija su:

  • povećava se Vaš kredibilitet u javnosti i na tržištu;
  • Izdvajanje iz gomile drugih konkurentskih firmi;
  • Osigurava se poštena konkurencija između pouzdanih proizvođača, koji mahom podržavaju ove sertifikacijske oznake;
  • Bez obzira na to što nemate šta da krijete, svakako ne biste voleli da se potpuni sastav Vašeg proizvoda otkrije ili procuri u javnost, te zato kontrolno telo ima politiku tretiranja svih podataka kao 100% poverljivih.

  Sertifikacija

  Bez obzira na to da li se radi o velikoj ili maloj organizaciji koja implementira “OK Compost”, postoji niz elemenata koji se moraju uzeti u obzir tokom tog procesa.

  Mobes Group je tu da Vam pomogne da uklonite sve poteškoće u vezi sa dobijanjem sertifikacije “OK Compost”, sa svojim jednostavnim paketom alata i usluga koje nudimo, a našu pomoć možete zatražiti na jednostavan način, odnosno tako što ćete nam poslati Vaš Zahtev za ponudu.

  Podeli

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti vidljiva

  Ovo polje je obavezno

  Ovo polje je obavezno