Vesti
  Uvođenje IFS standarda – Mlekara Spasojević Bajina Bašta

  Akt o bezbednosti IKT sistema u Forma Ideale

  Svaka kompanija i sistem, koji obavljaju delatnosti od opšteg interesa i čiji prekid poslovanja bi prouzrokovao znatne posledice na funkcionisanje državne ekonomije, bezbednosti građana, zdravlja i života ljudi, je u obavezi da uvede akt o bezbednosti IKT sistema.

  S obzirom da su hakerski napadi danas postali sve učestalija pojava a kako posledice ovih napada mogu biti enormne, donošenjem akta o bezbednosti IKT sistema rizik od ovakvih zloupotreba se znatno smanjuje.

  Zakonom o informacionoj bezbednosti iz 2016. godine postalo je obavezno za sva pravna lica koja koriste informaciono-komunikacione stisteme da poseduju ovaj akt, kako bi bezbednije rukovali datim sistemima i zaštitili svoje korisnike.

  Forma Ideale kao društveno odgovorna kompanija koja u prvi plan stavlja svoje kupce i saradnike, uz pomoć naših konsultanata uskladila je svoj sistem sa zahtevima Zakona o informacionoj bezbednosti i na taj način obezbedila prevenciju svog sistema od mogućih incidenata.

  Ovim putem želimo da pozovemo i ostale kompanije da prateći primer kompanije Forma Idele uspostave sistem mera zaštite bezbednosti svojih informacionih sistema i unaprede svoje sisteme.

  Podeli

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti vidljiva

  Ovo polje je obavezno

  Ovo polje je obavezno