Oblasti
  Bezbednost

  Primenite praktični pristup bezbednosti za smanjenje rizika, smanjite premije i ispunite zahteve zakonskih regulativa

  Pitanja bezbednosti i sigurnosti su važna za svaku organizaciju, bez obzira na to da li je u pitanju sprečavanje kriminala, osiguravanje da li je informacija bezbedna ili zaštita pojedinaca na njihovom radnom mestu. Usvajanjem praktičnog pristupa bezbednosti može se smanjiti rizik u poslovanju, ispoštovati zakonski propisi, smanjiti premije osiguranja i pritom uštedeti vreme i voditi adekvatnu brigu o ljudskim resursima u kompaniji. Kompanija Mobes Group pruža niz proizvoda i usluga koje mogu pomoći kompanijama da adekvatno upravljaju bezbednošću u sledećim oblastima: bezbednost ljudi i zaposlenih, bezbednost ličnih podataka, fizičko obezbeđenje, elektronska bezbednost i bezbednost vozila.

  Najčešće zastupljeni standardi u ovim oblastima su:

  ISO/IEC 27001:2013 Sistem menadžmenta bezbednošću informacija

  Bezbednost informacija je ključna komponenta upravljanja kompanijama u oblastima IT i telekomunikacija. ISO/IEC 27001:2013 obezbeđuje pristup baziran na proceni rizika koji će pomoći tim kompanijama da isplaniraju i sprovedu sistem bezbednosti informacija koji će dostaviti odgovarajući i pristupačni nivo organizacione bezbednosti, smanjiti troškove i ispuniti njihove specifične organizacione i poslovne potrebe. Pročitajte više o ISO/IEC 27001:2013 ovde.

  ISO 45001:2018 Sistem menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu

  ISO 45001:2018 je niz zahteva za sistematsko praćenje i otklanjanje svih mogućih opasnosti na radnom mestu. Implementacijom ISO 45001:2018 kompanija obezbeđuje maksimalne povratne informacije od svojih zaposlenih i klijenata i obezbeđuje efikasno upravljanje rizicima koji imaju uticaj na bezbednosti, ali i na zdravlje zaposlenih. Pročitajte više o standardu ISO 45001:2018 ovde.