Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i važe Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja.
Oblasti
Energija

Standardizacija u ovim oblastima ima za cilj smanjenje potrošnje energije i povećanje energetske efikasnosti, kao i smanjenje troškova u komunalnom sektoru

Poboljšanje energetske efikasnosti u poslovanju nikada nije bilo bitnije nego sada. Posmatrajući u ekonomskom smislu, može se reći da je usled rasta cene goriva neophodno težiti smanjenju energetske potrošnje. Istraživanja vezana za promene klimatskih uslova su pokazala da smanjenje potrošnje energije takođe ima socijalni i ekološki smisao. Usluge kompanije Mobes Group mogu pomoći organizacijama da ostvare ove ciljeve kroz implementaciju relevantnih standarda. Takođe, naša kompanija efikasno sarađuje sa komunalnim sektorom na polju sistema upravljanja kvalitetom, specifikacije proizvoda i dokumentacija.

Najčešće zastupljeni standardi u ovim oblastima su:

ISO 9001:2015 Sistem menadžmenta kvalitetom

Bez obzira na obim i veličinu poslovanja, ISO 9001 predstavlja standard koji prepoznaje ceo svet. Implementacija ISO 9001 može da pomoći kompanijama iz oblasti energetike i komunalnog sektora da uštede novac, povećaju zaradu, prošire poslovanje i da povećaju zadovoljstvo klijenata. Saznajte više o standardu ISO 9001 ovde.

ISO 50001:2018 Sistem menadžmenta energijom

Internacionalni standard ISO 50001 opisuje i definiše prakse upravljanje energijom. Implementacijom ovog standarda kompanije bolje ispunjavaju ekološke norme i norme vezane za emisiju ugljeničnih gasova i na taj način poboljšavaju energetske i celokupne performanse kompanije. Pročitajte više o standardu ISO 50001 ovde.