...

  ISO 9001 standard
  ISO 9001 standard - Sistem menadžmenta kvalitetom

  Sistem menadžmenta kvalitetom

  Neprestano unapređujte Vaše poslovanje uz pomoć najpoznatijeg svetskog sistema menadžmenta kvalitetom

  ISO 9001 standard predstavlja najpoznatiji i međunarodno priznati sistem menadžmenta kvalitetom (QMS) i izuzetno koristan alat koji su milioni kompanija, organizacija i institucija uspešno iskoristile da unaprede svoje poslovanje i efikasnije obavljaju svoju delatnost.

  Nakon uvođenja sistema menadžmenta kvalitetom i steknute sertifikacije prema zahtevima ISO 9001 standarda, na najbolji mogući način bićete u mogućnosti da nadgledate i upravljate kvalitetom Vašeg poslovanja, odnosno da uočite šta je to što treba da promenite u Vašem radu i funkcionisanju kako biste ostvarivali veći i značajniji poslovni uspeh.

  Ukratko, ISO 9001 standard Vam pomaže da:

  Kontinuirano unapređujete poslovanje, pojednostavljujete procese i smanjujete troškove;

  • Proširujete polja poslovanja i nastupe na javnim nabavkama;
  • Postignete veće zadovoljstvo Vaših klijenata;
  • Uspostavite održivo i stabilno poslovanje;
  • Efikasno uspostavite saradnju sa podugovaračima i ostalim partnerima iz lanca snabdevanja.

  Takođe, u slučaju da ste već počeli sa uvođenjem ISO 9001 standarda, možemo Vam pomoći da lakše i jednostavnije završite čitav proces i tako steknete više pogodnosti koje Vam nudi sistem menadžmenta kvalitetom.

  Samo izaberite fazu u kojoj se nalazite i počnite već danas sa stvaranjem bolje budućnosti za Vaš posao.

  Faze
  1
  1. Upoznavanje

  Saznajte šta zapravo predstavlja Sistem menadžmenta kvalitetom ISO 9001 i zbog čega je pogodan za Vaše poslovanje.

  Saznajte više
  2
  2. Uvođenje

  Otkrijte najbolji način da uvedete ISO 9001 standard i na koji način naša kompanija može da Vam pomogne u tome.

  Saznajte više
  3
  3. Sertifikacija

  Napravite nezavisnu procenu uvedenog standarda i pribavite sertifikat za Vaš sistem menadžmenta kvalitetom.

  Saznajte više
  4
  4. Održavanje

  Proverite da li Vaš sistem konstantno raste i razvija se kako bi isporučio najbolja rešenja za Vaše poslovanje.

  Saznajte više

  1. Upoznavanje

  Otkrijte najbolji način da započnete sa sertifikacijom Sistema menadžmenta kvalitetom ISO 9001 i saznajte zbog čega ovaj standard može da doprinese svakoj vrsti poslovanja, bez obzira na to da li se radi o malim ili velikim organizacijama.

  ISO 9001 standard će Vam pomoći da neprestano nadgledate kvalitet u Vašoj organizaciji i da kontinuirano njime upravljate. Ovaj standard predstavlja značajan alat za unapređenje Vašeg biznisa i procesa koji će povećati kvalitet Vaše saradnje sa klijentima.

  Dobra priprema je ključna kako biste izvukli najbolje iz ISO 9001 standarda. Mi Vam nudimo alate, usluge, tehnike i eksperte kako biste stekli samopouzdanje i započeli sa procesom uvođenja standarda ISO 9001.

  Mobes Group je tu da Vam pomogne da uklonite sve poteškoće u vezi sa uvođenjem ISO 9001 standarda, sa svojim jednostavnim paketom alata i usluga koje nudimo. Saznajte koliko ste dobro pripremljeni popunjavanjem Zahteva za ponudu.

  2. Uvođenje

  Bez obzira na to da li se radi o maloj ili velikoj organizaciji koja želi da implementira ISO 9001 standard, postoji niz elemenata koji se moraju uzeti u obzir tokom tog procesa.

  ISO 9001 standard je koristan alat kreiranje procesnog pristupa organizaciji i za unapređenje Vašeg poslovanja, a samim tim ćete morati da razmotrite način kojim upravljate Vašim biznisom i to koji su Vaši strateški ciljevi. Angažovanje zaposlenih je takođe veoma važno prilikom uvođenja standarda ISO 9001, a posebna pažnja se usmerava ka onima koji će rukovoditi sistemom kvaliteta. Oni moraju biti dovoljno obučeni kako bi se sistem efikasno sproveo.

  Saveti prilikom uvođenja ISO 9001 standarda:

  • Obezbedite podršku i posvećenost višeg menadžmenta;
  • U celokupnom poslovanju obezbedite dobru internu komunikaciju;
  • Uporedite svoje postojeće sisteme kvaliteta sa zahtevima standarda ISO 9001;
  • Obezbedite povratne informacije od kupaca i klijenata o trenutnom Sistemu menadžmenta kvalitetom;
  • Uspostavite i odredite tim za implementaciju;
  • Isplanirajte i dodelite uloge, obaveze i odgovornost;
  • Prilagodite zahteve kvaliteta ISO 9001 standarda Vašem poslovanju;
  • Motivišite uključenost zaposlenih raznim obukama i treninzima;
  • Podelite svoje znanje o ISO 9001 standardu sa zaposlenima i podstaknite ih da se obuče za interne auditore;
  • Redovno preispitujte svoj Sistem kvaliteta kako biste se uverili da ga neprestano unapređujete.

  3. Sertifikacija

  Kada dostignete nivo sertifikacije ISO 9001, moći ćete da pokažete svojim klijentima i zainteresovanim stranama svoju posvećenost kvalitetu proizvoda i usluga koji nudite. To predstavlja dobru priliku da promovišete svoje poslovanje i pokažete da ste dobavljač od poverenja, što bi moglo da otvori nove poslovne mogućnosti.

  Kako da sertifikujete sistem menadžmenta kvalitetom ISO 9001?

  Kako bismo Vam pomogli da lakše sertifikujete Sistem kvaliteta, naši konsultanti mogu da predlože sertifikacionu kuću i na osnovu raspoloživih informacija pomoći Vam da izvršite odabir sertifikacionog tela.

  Koraci sertifikacije ISO 9001 standarda:

  1. Analiza neusaglašenosti
  Analiza neusaglašenosti predstavlja opcionu aktivnost koja se sprovodi pre same procene. Izbliza ćemo sagledati Vaš postojeći sistem kvaliteta i uporediti ga sa zahtevima standarda ISO 9001. To je zaista isplativ način da proverite da li postoje oblasti koje treba unaprediti, pre nego što se izvrši formalna procena.

  2. Formalna procena
  Formalna procena je dvostepeni proces. Prvo će konsultant da preispita spremnost Vaše organizacje za procenu, proveravanjem neophodnih procedura standarda ISO 9001 i načina kontrolisanja koji su tu razvijeni. Detalji naših analiza će biti podeljeni sa Vama i u slučaju pronalazaka neusaglašenosti, imaćete mogućnost da ih rešite. U slučaju kada su svi zahtevi ispunjeni, prelazi se na procenu nivoa implementacije procedura i kontrolu u okviru organizacije, prema zahtevima sertifikacije standarda ISO 9001.

  3. Sertifikacija
  Kada se postigne nivo sertifikacije, dobićete sertifikat ISO 9001 koji ima važnost tri godine, pod uslovom godišnje provere. Sa tim sertifikatom, posedujete formalan dokaz da Vaša organizacija posluje prema zahtevima kvaliteta i na taj način vodi brigu ne samo o internim resursima i procesima, već i o zahtevima klijenata i ostalih zainteresovanih strana.

  4. Održavanje

  Uvođenje standarda ISO 9001 se ne radi samo zato da biste bili sigurni da sprovodite zahteve sistema kvaliteta, već i zbog toga što Vam daje smernice o tome kako da konstantno poboljšavate Vašu organizaciju. Održavanje Sistema kvaliteta se sprovodi redovnim posetama od strane našeg konsultanta, a Mobes Group za Vas radi i kompletnu pripremu i ažuriranje dokumentacije sa ciljem da budete potpuno pripremljeni za posete proverivača sertifikacionog tela.

  Integracijom postižete bolje rezultate

  Iskoristite maksimum od Vašeg Sistema menadžmenta kvalitetom ISO 9001 integracijom sa ostalim sistemima koje Vaša organizacija održava. To Vam omogućava da kombinujete način na koji upravljate procesima koji se odnose na više od jednog sistema.

  Popularni kursevi i obuke za ISO 9001 standard

  Koristimo ubrzane tehnike učenja kako bismo bili sigurni da ste u potpunosti razumeli sve zahteve standarda ISO 9001. Ovaj vid obuke se sastoji od predavanja i radionica interaktivnih delova, koji Vam omogućuju da date svoje mišljenje i iznesete svoje stavove, primere iz prakse i slično.
  Saznajte više o obuci za standard ISO 9001.

  Revizija ISO 9001:2015 standarda i kako da lakše uradite tranziciju?

  Poslednji rok kada je trebalo da se izvrši prelazak sa ISO 9001:2008 standarda na ISO 9001:2015 standard je bio 14. septembar 2018. godine. Međutim, čak i ukoliko to još niste uradili, ni sada nije kasno da usavršite svoj sistem upravljanja kvalitetom i iskoristite pogodnosti koje Vam donosi nova verzija ovog standarda. Mobes group je tu da Vam pomogne, a što pre nas kontaktirate, pre ćemo početi sa unapređenjem Vašeg poslovanja. Saznajte više o reviziji ISO 9001:2015.

  Posedujete ISO 9001 standard, ali Vam je potrebna tranzicija na
  ISO 9001:2015 standard?

  ISO 9001:2015 je najnovija verzija ovog standarda, koja je trebalo da bude uvedena do septembra 2018. godine. Ako ste još uvek sertifikovani prema ISO 9001:2008, javite nam se da Vam pomognemo da izvršite tranziciju.

  Saznajte više o reviziji ISO 9001:2015 i o tome kako da lakše uradite tranziciju
  Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
  Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.