GLOBALGAP
  Global GAP Standard

  Global GAP Standard

  Neprestano unapređujte poslovanje uz pomoć GLOBAL GAP-a

  Kao vodeći svetski standard u oblasti poljoprivrede, priznat u preko 120 zemalja širom sveta, Global GAP predstavlja sistem koji za cilj ima da uspostavi bezbednu i održivu poljoprivrednu proizvodnju.

  Pokrivajući sve faze proizvodnje, od pripreme zemljišta do skladištenja gotovog proizvoda, Global GAP istovremeno pomaže poljoprivrednicima da lakše dobiju sertifikat za svoj proizvod i ujedno ih povezuje sa vlasnicima trgovinskih lanaca, omogućavajući im da na taj način lakše plasiraju svoju robu na sve zahtevnijem i konkurentnijem tržištu.

  Posedovanje sertifikata Global GAP jasno pokazuje da je Vaša roba potpuno zdrava, bezbedna i ispravna, čime ostvarujete veće poverenje klijenata u Vaše proizvode, a samim tim dolazite u priliku da povećate Vašu proizvodnju i ostvarite veći prihod od prodaje.

  Takođe, Global Gap standard podstiče i pomaže poljoprivrednicima da vode računa o zaštiti prirodnih resursa i životne sredine, odnosno da uspostave odgovornu upotrebu vode, energetsku efikasnost i kontrolu zagađenja.

  Faze
  1
  1. Prednosti

  Saznajte šta zapravo predstavlja GlobalGAP i zbog čega je pogodan za Vaše poslovanje.

  Saznajte više
  2
  2. Uvođenje

  Otkrijte najbolji način da uvedete GlobalGAP i na koji način naša kompanija može da Vam pomogne u tome.

  Saznajte više
  3
  3. Sertifikacija

  Napravite nezavisnu procenu uvedenog standarda i pribavite sertifikat za Vaš biznis.

  Saznajte više
  4
  4. Održavanje

  Proverite da li Vaš sistem konstantno raste i razvija se kako bi isporučio najbolja rešenja za Vaše poslovanje.

  Saznajte više

  1. Prednosti

  GlobalGAP donosi brojne prednosti organizacijama, a između ostalog, implementacija i sertifikacija ovog standarda omogućava sledeće:

  • Smanjenje rizika od proizvodnje nebezbedne hrane;

  • Lakši plasman robe na tržište i uspostavljanje saradnje sa dobavljačima i trgovinskim lancima;

  • Uspostavljanje efikasnijeg i organizovanijeg poslovanja;

  • Smanjenje troškova usled smanjenja broja inspekcija na gazdinstvu;

  • Usklađivanje svog poslovanja sa zakonskim normama po pitanju bezbednosti hrane i zdravlja radnika;

  2. Uvođenje

  Bez obzira na to da li ulažete u standard GlobalGAP da biste unapredili svoje poslovanje ili kao odgovor na zahtev kupaca, uvođenje ovog standarda zahteva dobru pripremu.

  Prilikom uvođenja GlobalGAP-a, naš tim konsultanata pomoći će Vam da se što bolje i lakše upoznate sa zahtevima standarda, sa ciljem njegove uspešnije primene.

  3. Sertifikacija

  Prilikom sertifikacije, proizvođači se opredeljuju za jednu od dve opcije:

  Opcija 1: pojedinačna sertifikacija poljoprivrednog proizvođača;

  Opcija 2: grupna sertifikacija udruženja poljoprivrednih proizvođača (zadruga ili druga kooperativa) koji su uveli GlobalGAP sistem menadžmenta;

  Postupak sertifikacije se sprovodi kroz sledeće korake:

  • Sertifikacija podrazumeva posetu ocenjivača koji utvrđuje usaglašenost sa zahtevima GlobalGAP-a, predlaže inovativne ideje u pogledu ispunjenja zahteva i predlaže mere za unapređenje;

  • Sertifikat delom služi za komunikaciju između proizvođača i trgovaca;

  • Gazdinstva se redovno proveravaju jednom godišnje;

  • Sertifikacija se odnosi na registrovane površine i proizvode individualnog proizvođača (grupe proizvođača, zadruge), a sertifikat važi godinu dana.

  U svakom trenutku, provera GlobalGAP sertifikata može se izvršiti putem internet baze podataka, preko jedinstvenog GlobalGAP broja koji se dodeljuje svakom proizvođaču.

  4. Održavanje

  Održavanje sistema GlobalGAP se sprovodi redovnim posetama od strane konsultanta, kako bismo bili sigurni da sprovodite zahteve sistema, unapređujete sistem i istovremeno uspostavljate bolji i kvalitetniji način rada na Vašem gazdinstvu.

  Uvedite GlobalGAP u Vašu firmu ili poljoprivredno gazdinstvo tako što ćete nam poslati Zahtev za ponudu.

  Popularni kursevi i obuke za GlobalGAP

  Koristimo efikasne tehnike učenja kako bismo bili sigurni da ste u potpunosti razumeli sve zahteve standarda GlobalGAP. Ovaj vid obuke se sastoji od predavanja i radionica interaktivnih delova, koji Vam omogućuju da date svoje mišljenje i iznesete svoje stavove, primere iz prakse i slično.

  Saznajte više o obukama za GlobalGAP.