Neprestano unapređujte Vaše poslovanje uz pomoć međunarodno priznatog sistema menadžmenta bezbednošću hrane
Standard ISO 22000 predstavlja međunarodno priznati sistem koji se bavi bezbednošću i ispravnošću hrane, a integrisan je sa ranije poznatim standardom ISO 9001.
Ispravnost hrane se meri procentom zdravstveno opasnih materija u njoj u trenutku unošenja u organizam. S obzirom na to da štetne materije mogu da dospeju u hranu u bilo kom trenutku njene proizvodnje, jasno je da mora postojati i adekvatna kontrola njene ispravnosti u kvaliteta tokom čitavog tog procesa. Da bi se ta kontrola i ostvarila, potrebna je zajednička saradnja svih koji učestvuju u proizvodnji hrane.
Standard ISO 22000 precizira koji su zahtevi potrebni za uspostavljanje uspešnog sistema menadžmenta bezbednošću hrane i oslanja se na sledeće elemente:
- Preduslove potrebne za njegovo uspostavljanje;
- Upravljanje sistemom menadžmenta kvalitetom;
- Principe na kojima se zasniva HACCP.
Svi ovi elementi prethodno su kritički analizirani i testirani od strane mnogih naučnika i stručnjaka. Komunikacija tokom čitavog procesa proizvodnje hrane je od esencijalne važnosti za identifikovanje svih štetnih i potencijalno opasnih materija, odnosno sprečavanje da one dođu u bilo kakav dodir sa hranom koja se plasira na tržište. Takođe, komunikacija sa kupcima i dobavljačima u vezi sa štetnim materijama i njihovom kontrolom pomaže da se zadovolje njihovi zahtevi i potrebe.
U slučaju da u Vašu organizaciju želite da uvede standard ISO 22000 ili ste već počeli sa njegovim uvođenjem, Mobes group je tu da Vam pomogne da čitav proces što lakše i efikasnije završite.
Samo izaberite fazu u kojoj se nalazite i počnite već danas sa stvaranjem lepše budućnosti za Vaš posao.