ISO 3834
  ISO 3834 standard Srbija

  Zahtevi kvaliteta kod zavarivanja topljenjem metalnih materijala

  Neprestano unapređujte Vaše poslovanje uz pomoć međunarodnih zahteva kvaliteta kod zavarivanja topljenjem metalnih materijala

  Standard ISO 3834 predstavlja međunarodni standard, kreiran od strane stručnjaka u zavarivanju i odnosi se na upravljanje procesima postupka zavarivanja, preciziranje zahteva koji se odnose na kvalitet zavarenog proizvoda i podsticanje aktivnog pristupa menadžmenta i kontrole kvaliteta zavarenog proizvoda u radionicama ili na mestu izgradnje. Takođe, ISO 3834 predstavlja sistem za fabričku kontrolu aktivnosti pri izradi proizvoda.

  Neke od osnovnih koristi koje donosi uvođenje sistema ISO 3834 su:

  • Priznavanje kompetentnosti testiranja;
  • Efektivan marketinški alat za podnošenje ponuda za testiranje i/ili kalibraciju;
  • Zaštita integriteta laboratorijskih podataka u slučaju pravnih komplikacija;
  • Procenu kvaliteta i sposobnosti ostalih akreditovanih laboratorija;
  • Kontinuirano poboljšanje kvaliteta i efektivnosti podataka.

  Takođe, u slučaju da ste već počeli sa uvođenjem ISO 3834, možemo Vam pomoći da lakše i jednostavnije završite čitav proces i tako steknete više pogodnosti koje Vam nudi ovaj standard.

  Samo izaberite fazu u kojoj se nalazite i počnite već danas sa stvaranjem bolje budućnosti za Vaš posao.

  Faze
  1
  1. Upoznavanje

  Saznajte šta zapravo predstavljaju Zahtevi kvaliteta kod zavarivanja topljenjem metalnih materijala ISO 3834 i zbog čega su pogodni za poslovanje.

  Saznajte više
  2
  2. Uvođenje

  Otkrijte najbolji način da uvedete ISO 3834 i na koji način naša kompanija može da Vam pomogne u tome.

  Saznajte više
  3
  3. Sertifikacija

  Napravite nezavisnu procenu uvedenih zahteva i pribavite sertifikat za Vaš biznis.

  Saznajte više
  4
  4. Održavanje

  Proverite da li Vaš sistem konstantno raste i razvija se kako bi isporučio najbolja rešenja za Vaše poslovanje.

  Saznajte više

  1. Upoznavanje

  Otkrijte najbolji način da započnete sa uvođenjem opštih zahteva kvaliteta za zavarivanje topljenjem metalnih materijala ISO 3834 i saznajte sve pogodnosti koje se mogu ostvariti ovim standardom, bez obzira na to da se radi o velikim ili malim kompanijama.

  ISO 3834 će Vam pomoći da neprestano nadgledate kvalitet zavarivanja u Vašoj kompaniji i da njime konstantno upravljate. Ovaj standard predstavlja značajan alat za unapređenje Vašeg poslovanja i procesa koje će povećati kvalitet Vaše saradnje sa klijentima.

  Kako bi se ostvario što veći broj pogodnosti iz implementacije ISO 3834, ključna je dobra priprema. Mi Vam nudimo alate, usluge, tehnike i eksperte, kako biste stekli samopouzdanje i započeli sa procesom implementacije.

  2. Uvođenje

  Prilikom uvođenja ISO 3834, naš tim konsultanata pomoći će Vam da se što bolje i lakše upoznate sa zahtevima standarda, sa ciljem njegove uspešnije primene.

  ISO 3834 je značajan alat za unapređenje Vašeg proizvodnog procesa. Samim tim, moraćete da razmotrite način kojim upravljate procesom, kao i to koji su Vaši ciljevi. Angažovanje zaposlenih je takođe veoma važno prilikom implementacije ISO 3834, a posebna pažnja se usmerava ka onima koji će rukovoditi Opštim zahtevima kvaliteta za zavarivanje topljenjem metalnih materijala. Oni moraju biti dovoljno obučeni kako bi se sistem efikasno implementirao.

  Mobes Group je tu da Vam pomogne da uklonite sve poteškoće pri implementaciji standarda ISO 3834, jednostavnim paketom alata i usluga koje nudi naša kompanija.

  3. Sertifikacija

  Kada dostignete nivo sertifikacije ISO 3834, moći ćete da pokažete svojim klijentima i zainteresovanim stranama Vašu posvećenost kvalitetu proizvoda koji nudite. To predstavlja dobru priliku da promovišete svoje poslovanje i pokažete da ste partner od poverenja, što može da otvori nove poslovne mogućnosti Vašoj kompaniji.

  Koraci sertifikacije ISO 3834:

  1. Analiza neusaglašenosti

  Analiza neusaglašenosti predstavlja opcionu aktivnost koja se sprovodi pre same procene. Izbliza ćemo sagledati Vaš postojeći sistem kvaliteta u zavarivanju i uporediti ga sa zahtevima standarda ISO 3834. To je isplativ način na koji možete da proverite da li postoje oblasti koje treba unaprediti pre nego što se izvrši formalna procena.

  2. Formalna procena

  Formalna procena je dvostepeni proces. Prvo će konsultant da preispita spremnost Vaše organizacje za procenu, proveravanjem neophodnih procedura standarda ISO 3834 i načina kontrolisanja koji su tu razvijeni. Detalji naših analiza će biti podeljeni sa Vama i u slučaju pronalaska neusaglašenosti, imaćete mogućnost da ih rešite. U slučaju kada su svi zahtevi ispunjeni, prelazi se na procenu nivoa implementacije procedura i kontrolu u okviru organizacije, prema zahtevima sertifikacije ISO 3834.

  3. Sertifikacija

  Kada se postigne nivo sertifikacije, dobićete sertifikat ISO 3834, koji ima važnost tri godine, pod uslovom godišnje provere. Sa tim sertifikatom, posedujete formalan dokaz da Vaša organizacija posluje prema zahtevima kvaliteta i na taj način vodi brigu ne samo o internim resursima i procesima, već i o zahtevima klijenata i ostalih zainteresovanih strana.

  4. Održavanje

  Implementacija ISO 3834 sistema se ne radi samo zbog zahteva kupaca, već i zbog toga što daje smernice kako da konstantno poboljšavate Vašu organizaciju. Održavanje sistema se sprovodi redovnim posetama od strane konsultanta, kako bismo bili sigurni da sprovodite zahteve sistema, unapređujete sistem i na taj način dodajete vrednost Vašoj organizaciji.

  Neke od osnovnih aktivnosti prilikom održavanja ISO 3834 sistema su:

  • Revizija Vaše dokumentacije i stalno usaglašavanje, kako sa važećom zakonskom regulativom, tako i sa najnovijim izdanjima međunarodnih standarda;

  • Obuka novozaposlenih za primenu i održavanje uvedenog standarda;

  • Analize podataka dobijenih primenom ISO 3834;

  • Sprovođenje internih provera;

  • Savetovanje i učestvovanje u predlaganju korektivnih mera;

  • Analiza zadovoljstva korisnika/kupaca;

  • Konsultovanje i učestvovanje prilikom preispitivanja standarda ISO 3834 od strane rukovodstva.

  Popularni kursevi i obuke za ISO 3834

  Koristimo ubrzane tehnike učenja kako bismo bili sigurni da ste u potpunosti razumeli sve zahteve standarda ISO 3834. Ovaj vid obuke se sastoji od predavanja i radionica interaktivnih delova, koji Vam omogućuju da steknete znanje, date svoje mišljenje i iznesete svoje stavove, primere iz prakse i slično.

  Saznajte više o obuci za standard ISO 3834.