ISO 17020
  ISO 17020 standard Srbija

  Ocenjivanje usaglašenosti

  Neprestano unapređujte Vaše poslovanje uz pomoć ocenjivanja usaglašenosti!

  Ovaj međunarodni standard sadrži zahteve za kompetentnost tela koja obavljaju kontrolisanje i za nepristrasnost i konzistentnost njihovih aktivnosti kontrolisanja, a primenjuje se u svakoj fazi kontrolisanja: fazi projektovanja, ispitivanju tipa, početnom kontrolisanju, kontrolisanju u upotrebi ili nadzoru.

  Struktura standarda ISO/IEC 17020:2012 usklađena je sa ostalim standardima iz serije standarda ISO/IEC 17000. Uvođenje ovog standarda donosi mnogo beneficija kontrolnim i nadzornim telima, a neke od najvažnijih među njima su:

  • Konzistentnost u kvalitetu;
  • Veća lojalnost kupaca usled obezbeđenja konzistentnosti u kvalitetu;
  • Veća efikasnost usled boljeg razumevanja procesa i procedura;
  • Ušteda novca used boljeg razumevanja i optimizacije procesa, što dalje omogućava eliminisanje neefikasnosti i smanjenje troškova;
  • Smanjenje operativnih troškova usled smanjenja otpada i efikasnija upotreba resursa;
  • Veća profitabilnost.

  Takođe, u slučaju da ste već počeli sa uvođenjem ISO/IEC 17020:2012 standarda, možemo Vam pomoći da lakše i jednostavnije završite čitav proces i tako steknete više pogodnosti koje Vam nudi ovaj standard.

  Samo izaberite fazu u kojoj se nalazite i počnite već danas sa stvaranjem bolje budućnosti za Vaš posao.

  Faze
  1
  1. Upoznavanje

  Saznajte šta zapravo predstavlja Ocenjivanje usaglašenosti ISO 17020 standarda i zbog čega je pogodno za Vaše poslovanje.

  Saznajte više
  2
  2. Uvođenje

  Otkrijte najbolji način da uvedete ISO 17020 standard i na koji način naša kompanija može da Vam pomogne u tome.

  Saznajte više
  3
  3. Sertifikacija

  Napravite nezavisnu procenu uvedenog standarda i pribavite sertifikat za Vaš biznis.

  Saznajte više
  4
  4. Održavanje

  Proverite da li Vaš sistem konstantno raste i razvija se kako bi isporučio najbolja rešenja za Vaše poslovanje.

  Saznajte više

  1. Upoznavanje

  ISO 17020 standard pomaže kontrolnim telima da neprestano nadgledaju kvalitet i da njime konstantno upravljaju. Ovaj standard predstavlja značajan alat za unapređenje Vašeg poslovanja i procesa koji će povećati kvalitet Vaše saradnje sa klijentima.

  Bez obzira na to da li ulažete u ISO 17020 standard da biste unapredili kompetentnost kontrolnih tela ili kao odgovor na zahteve okruženja, implementacija ovog standarda zahteva dobru pripremu. Mi Vam nudimo alate, usluge, tehnike i eksperte kako biste stekli samopouzdanje i započeli sa procesom implementacije.

  2. Uvođenje

  Prilikom implementacije standarda ISO 17020, mi Vam stojimo na raspolaganju za upoznavanje sa zahtevima standarda sa ciljem njegove uspešnije primene.

  ISO 17020 standard je značajan alat za unapređenje Vašeg poslovanja i za razmatranje načina za upravljanje Vašim poslovanjem. Angažovanje zaposlenih je takođe veoma važno prilikom implementacije ISO 17020 standarda, a posebna pažnja se usmerava ka onima koji će rukovoditi zahtevima za rad kontrolnih tela. Oni moraju biti dovoljno obučeni kako bi se sistem efikasno implementirao.

  Mobes Group je tu da Vam pomogne da uklonite sve poteškoće implementacije standarda ISO 17020, jednostavnim paketom alata i usluga koje nudi naša kompanija.

  3. Sertifikacija

  Kada dostignete nivo sertifikacije standarda ISO 17020 moći ćete da pokažete svojim klijentima i zainteresovanim stranama svoju posvećenost kvalitetu proizvoda i usluga koji nudite. To predstavlja dobru priliku da promovišete svoje poslovanje i pokažete da ste partner od poverenja, što bi moglo da otvori nove poslovne mogućnosti kontrolnim telima.

  Kako da sertifikujete ISO 17020 standard?

  Kako bismo Vam pomogli da lakše sertifikujete standard ISO 17020, kroz sam proces sertifikacije će Vas voditi konsultant iz Mobes Group kompanije, koji ima relevantno iskustvo u Vašoj oblasti industrije.

  Koraci sertifikacije ISO 17020 standarda:

  1. Analiza neusaglašenosti

  Analiza neusaglašenosti predstavlja opcionu aktivnost koja se sprovodi pre same procene. Izbliza ćemo sagledati Vaš postojeći sistem poslovanja i uporediti ga sa zahtevima standarda ISO 17020. To je isplativ način da proverite da li postoje oblasti koje treba unaprediti, pre nego što se izvrši formalna procena.

  2. Formalna procena

  Formalna procena je dvostepeni proces. Prvo će konsultant da preispita spremnost Vaše organizacije za procenu, proveravanjem neophodnih procedura standarda ISO 17020 i načina kontrolisanja koji su tu razvijeni. Detalji naših analiza će biti podeljeni sa Vama i u slučaju pronalaska neusaglašenosti, imaćete mogućnost da ih rešite. U slučaju kada su svi zahtevi ispunjeni, prelazi se na procenu nivoa implementacije procedura i kontrolu u okviru organizacije, prema zahtevima sertifikacije ISO 17020 standarda.

  3. Sertifikacija

  Kada se postigne nivo sertifikacije, dobićete sertifikat ISO 17020 koji ima važnost tri godine, pod uslovom godišnje provere. Sa tim sertifikatom, posedujete formalan dokaz da Vaša organizacija posluje prema zahtevima kvaliteta i na taj način vodi brigu ne samo o internim resursima i procesima, već i o zahtevima klijenata i ostalih zainteresovanih strana.

  4. Održavanje

  Implementacija standard ISO 17020 se ne radi samo zbog sertifikacije, već i zbog toga što daje i smernice kako da konstantno poboljšavate Vašu organizaciju. Održavanje sistema ISO 17020 se sprovodi redovnim posetama od strane konsultanta, kako bismo bili sigurni da sprovodite zahteve sistema, unapređujete sistem i dodajete vrednost Vašoj organizaciji.

  Neke od osnovnih aktivnosti prilikom održavanja sistema ISO 17020 su:

  • Revizija Vaše dokumentacije i stalno usaglašavanje, kako sa važećom zakonskom regulativom, tako i sa najnovijim izdanjima međunarodnih standarda;

  • Obuka novozaposlenih za primenu i održavanje uvedenog standarda;

  • Analize podataka dobijenih primenom ISO 17020 standarda;

  • Sprovođenje internih provera;

  • Savetovanje i učestvovanje u predlaganju korektivnih i preventivnih mera;

  • Analiza zadovoljstva korisnika/kupaca;

  • Konsultovanje i učestvovanje prilikom preispitivanja standarda ISO 17020 od strane rukovodstva.